Yana de naam

Yana is een Boeddhistische term die staat voor je innerlijke pad van ontwikkeling, ook wel 'de reis'. De schilderijen die ik maak laat ik ontstaan in het moment. Ik heb geen voorafgaande voorstelling van wat het resultaat zou moeten worden, behalve eventueel kleuren die ik wil gebruiken. Ik merk daarbij dat ik niet alleen het schilderij maak, het schilderen vormt ook mij; leerzaam als het is om steeds weer vanuit mijn authenticiteit, mijn rust en mijn intuïtie te blijven werken.  

Yana Art grondt me; geeft me plezier en maakt mijn leven voelbaar ongedwongener. Tijdens het schilderen laat ik steeds opnieuw de inspiratie opkomen voor mijn volgende handeling. Zo werk ik écht vanuit mijn kern. Ik laat los.. en werk vanuit nieuwsgierigheid.
En hoe ik werk geeft een rimpeleffect over de rest van mijn dagelijks leven. Ik ben merkbaar meer in het moment en geniet. Ik heb altijd wel inspiratie en leef vanuit mijn hart.

Nadat veel mensen vroegen naar mijn manier van werken en natuurlijk mijn technieken, ben ik dit over gaan brengen op anderen. Het doet me goed dat er zo veel andere mensen zijn die ook hun inspiratie of zelfs een deel van hun ontwikkeling kunnen halen uit Yana Art. Je bent zelf je mooiste kunstwerk; probeer de beste versie van jezelf te zijn.. en voor sommigen is vrij en ongedwongen met kleur en speelse verf bezig zijn echt een manier om zichzelf en het leven met een ander oog te ontdekken. 

Lees over wie ik ben: onder 'Marit'

Evenwicht 
vanuit dieper zicht
probeer ik 
mijn verf te leiden
Anderen te verblijden

De tijd lijkt stil te staan
iets diep van binnen geeft de richting aan
Ik volg mijn hand zonder star verstand
en raak verwonderd..
wat bijzonder

Dit bedenken
dat was me nooit gelukt!

en mijn dag :) 
díe is geplukt