Mijn creatieve weg

Vanaf jonge leeftijd vond ik het leuk om beeldend bezig te zijn. Gefascineerd was ik door kleur, vorm en design.
Na mijn studie ontplooide ik mij als Activiteitentherapeut binnen de revalidatie, in hoe ik mensen zo goed mogelijk kon helpen middels creatieve activiteiten. De doelen hierin waren heel breed. Oa werkten we met klei (boetseren, gieten en draaien), gips, zijde- en glasverf, aquarel, sieraden en mozaïek. Om zelfstandiger mijn creativiteit te ontwikkelen ben ik met fotografie aan de gang gegaan. Daarna(ast) ondersteunde ik sociale organisaties als Meander Omnium, Umah Hai, en De Kamers. Ik verdiepte me in verschillende levensvisies, psychologie, geluk en volgde visionairs die mij inspireerden.

In 2012 ging ik een nieuw creatief pad op; Cake Art.. boetseren in een nieuw jasje! In een team verzorgde ik de buitenkant van exceptionele Amerikaanse (bruids)taarten. Ondanks het erg leuk was om te doen miste een diepere drive. Ik ging mij inzetten om de Psychiatrische Zorg beter te maken, via de HEE-beweging, én Yana Art ontspruitte ondertussen!

Een bescheiden begin op een zolderateliertje in Driebergen. Ik wilde vanuit de Mindfulness, die ik sinds 2009 integreerde in mijn leven, gaan schilderen. En vanuit de intentie met de technieken wat te gaan betekenen voor anderen, schilderen. Vanuit mijn hart! Hoe het zou onwikkelen wist ik niet.
Eens geleerd te gooien met verf op doek, leek het me leuk om verder te kijken naar wat ik met die romige en meer onvoorspelbare verf kon maken.Ik liet mezelf vrij ermee en zo'n drie jaar lang heb ik puur geexperimenteerd, op mijn gevoel vertrouwend, genoten, verwonderd, uitgevogeld en een en ander er over opgeschreven. 

Het uitvinden van technieken en vaardigheden, zonder iets te moeten of willen in de vorm van een eindresultaat, en vanuit mijn intuïtie in plaats van gedachten, maakte ook mijn dagelijks leven mooier! Alle patronen die ik had werden losser en ik voelde me heel gelukkig. Ik vond dat deze manier van werken een speciale naam verdiende; een naam die stond voor beweging, je pad van ontwikkeling: Yana. Een heel scala aan technieken bracht ik in kaart.

Ik toonde mijn werken op Kunstbeurzen en gaf weer waarom en hoe het zo ontstaan was. 
Al gauw dienden mensen zich bij me aan, die zelf graag ook zo wilden leren schilderen en die mijn visie absorbeerden. Langzaam aan eind 2016 ben ik workshops gaan geven om mensen te dienen, maar ook omdat ik het ontzettend leuk vind en veel leer. Momenteel geef ik deze Workshops en vrije schilderavonden in een ruim Atelier in Bilthoven. 

Met hulp van een aantal bijzondere mensen om mij heen, heb ik Yana Art uit mogen bouwen. Daarnaast adopteer ik bij elke verkoop en workshop een aantal m2 tropisch regenwoud in Costa Rica, waar onder andere de Jaguar leeft. 

En zo lijken de verschillende wegen die ik ben begaan, natuurlijkerwijs bij elkaar te zijn gekomen, die soms zo onlogisch leken. Studies of cursussen (of deels) zoals op het 'Nimeto' met Kleurenleer, Vormgeving, Verftechnologie. de opleiding 'Activiteitenbegeleiding', cursus 'Intuïtieve Ontwikkeling'.
De studie 'Communicatie' met Psychologie en Ondernemen. 'Neuropsychologie' bij het ITON en 'Fotografische Vormgeving' waar ik nu ook veel plezier van heb.

Zo zonder dat ik het gemerkt heb, ben ik waar ik wil zijn. Ik was er al. En zo is iedereen dat, al zie je soms nog niet waar het voor dient.
                                                                   'You can't connect the dots looking forward, you can only connect them, looking backwords'  Steve Jobs

Naast bezig zijn met Yana Art studeer ik voor Paardengedragstherapeut aan de Tinley Academy en houd ik me veel bezig met Persoonlijke ontwikkeling.

Ik wens je alle plezier op YanaArt.nl! Graag hoor ik het wanneer je vragen of opmerkingen hebt.