Mijn creatieve weg

Vanaf jonge leeftijd vond ik het heerlijk om beeldend bezig te zijn. Gefascineerd was ik door kleur, vorm en design.
Na mijn studie ontplooide ik mij als Activiteitentherapeut binnen de revalidatie. De doelen hierin waren heel individueel en breed. Oa werkten we met klei, gips, zijde- en glasverf, aquarel, sieraden en mozaïek.
Om zelfstandiger mijn creativiteit te ontwikkelen ben ik met fotografie aan de gang gegaan en heb ik even als 'Cake-Artist' gewerkt. Daarna(ast) ondersteunde ik sociale organisaties als Meander Omnium en De Kamers. Ik verdiepte me in verschillende levensvisies, psychologie, mindfulness, zelfverwezenlijking en volgde visionairs die mij inspireerden om daarmee ook anderen te helpen in hun ontwikkeling. 

In 2012 ontstond als vanzelf Yana Art. Gestart op een zolderateliertje, waar er technieken uit mijn handen ontstonden die ik niet van tevoren bedacht. Vanuit de opgedane kennis, geleerd van een mede-kunstenaar die met verf gooiden, en Mindfulness (een belangrijke basis) schilderde ik met vloeibbare acryl. Romig en bewegelijk, onvoorspelbaar en speels; vanuit mijn hart! 
Ik verwonderde me en kwam dichter bij mezelf, ik leerde mezelf beter kennen en accepteren dat de wereld nooit precies maakbaar is zoals verwacht. En dat wanneer je loslaat, steeds weer in het moment kleine beslissingen maakt en vertrouwt en blijft werken aan de goede uitkomst.. er meer mooist ontstaat dan wanneer ik het van tevoren zou hebben bedacht.
Zo'n drie jaar heb ik puur op mezelf hiermee geexperimenteerd, erin gegroeid en er over in beeld gebracht.
Later heb ik mijn expertise uitgebreid met technieken/verfmengsels die door mede-kunstenaars ook werden beoefend.

Het uitvinden van technieken en vaardigheden, vanuit mijn intentie voor anderen het leven kleurrijk en mooier maken, maakte ook mijn dagelijks leven zoveel mooier! Mijn vaste patronen werden losser en ik voelde me heel gelukkig. Ik vond dat deze manier van werken een speciale naam verdiende; een naam die stond voor beweging, je pad van ontwikkeling: Yana.

Ik toonde mijn werken op kunstmarkten en gaf weer waarom en hoe het zo ontstaan was. 
Al gauw dienden mensen zich bij me aan, die zelf graag ook zo wilden leren schilderen en die mijn visie absorbeerden. Langzaam aan eind 2016 ben ik workshops gaan geven om mensen te dienen.  

Net als een Yana Art schilderij.. lijken de verschillende wegen die ik ben begaan in mijn leven natuurlijkerwijs bij elkaar te zijn gekomen.
Iets dat ik niet had kunnen bedenken en vanuit stappen die ooit niet altijd even logisch of handig leken.
Mijn gevolgde opleiding bestaat oa uit een jaar Nimeto (met Kleurenleer, Vormgeving, Verftechnologie), Activiteitenbegeleiding
, cursus Intuïtieve ontwikkeling, Neuropsychologie verdieping, Identiteitsversterking, Vrijheid en Innerlijke kracht;  waarbij ik leerde om mensen beter te kunnen begrijpen en goed aan te sluiten op hun proces. De studie 'Communicatie' met oa Psychologie en Ondernemen.. Fotografie; het komt allemaal van pas en is op zijn plek gevallen. op mijn plek :) . 
En ik blijf mij verder opleiden en verdiepen in wat ik belangrijk vind.

Ik ben dankbaar voor de mensen die mij gesteund en hebben om er een professionele ondernemiong van te maken.

                                                                   'You can't connect the dots looking forward, you can only connect them, looking backwords'  Steve Jobs

Vorig jaar heb ik www.Liquid Diamonds.nl opgezet, waar je mijn schilderingingetjes in sieraden verwerkt, kunt bekijken/aanschaffen.

Ik wens je alle plezier op YanaArt.nl! 

 

 

 Marit Hettinga