Mijn creatieve weg

Vanaf jonge leeftijd vond ik het heerlijk om beeldend bezig te zijn. Gefascineerd was ik door kleur, vorm en design.
Na mijn studie ontplooide ik mij als Activiteitentherapeut binnen de revalidatie. De doelen hierin waren heel individueel en breed. Oa werkten we met klei (boetseren, gieten en draaien), gips, zijde- en glasverf, aquarel, sieraden en mozaïek.
Om zelfstandiger mijn creativiteit te ontwikkelen ben ik met fotografie aan de gang gegaan en heb ik even als 'Cake-Artist' gewerkt. Daarna(ast) ondersteunde ik sociale organisaties als Meander Omnium en De Kamers. Ik verdiepte me in verschillende levensvisies, psychologie, mindfulness, zelfverwezenlijking en volgde visionairs die mij inspireerden om daarmee ook anderen te helpen in hun ontwikkeling. 

In 2012 ontstond als vanzelf Yana Art. Gestart op een zolderateliertje, waar er technieken uit mijn handen ontstonden die ik niet van tevoren bedacht. Vanuit de opgedane kennis, geleerd van twee andere kunstenaars die met verf gooiden, en Mindfulness (een belangrijke basis) schilderde ik met vloeibbare acryl. Romig en bewegelijk, onvoorspelbaar en speels; vanuit mijn hart! 
Ik verwonderde me en kwam dichter bij mezelf, ik leerde mezelf beter kennen en accepteren dat de wereld niet maakbaar is. Dat wanneer je loslaat, steeds weer in het moment kleine beslissingen maakt en vertrouwt en blijft werken aan de goede uitkomst.. er meer mooist ontstaat dan wanneer ik het had bedacht en dat uit zou hebben gewerkt. 
Zo'n drie jaar heb ik puur op mezelf hiermee geexperimenteerd, erin gegroeid en er over in beeld gebracht.

Het uitvinden van technieken en vaardigheden, vanuit mijn intentie voor anderen het leven kleurrijk en mooier maken, maakte ook mijn dagelijks leven zoveel mooier! Alle patronen die ik had werden losser en ik voelde me heel gelukkig. Ik vond dat deze manier van werken een speciale naam verdiende; een naam die stond voor beweging, je pad van ontwikkeling: Yana.

Ik toonde mijn werken op kunstbeurzen en gaf weer waarom en hoe het zo ontstaan was. 
Al gauw dienden mensen zich bij me aan, die zelf graag ook zo wilden leren schilderen en die mijn visie absorbeerden. Langzaam aan eind 2016 ben ik workshops gaan geven om mensen te dienen.  

Net als een Yana Art schilderij.. lijken de verschillende wegen die ik ben begaan in mijn leven natuurlijkerwijs bij elkaar te zijn gekomen.
Iets dat ik niet had kunnen bedenken en vanuit stappen die ooit niet altijd even logisch of handig leken. Studies (soms onafgemaakt)..zoals op het Nimeto (met Kleurenleer, Vormgeving, Verftechnologie)
'Activiteitentherapie', cursus Intuïtieve ontwikkeling, Neuropsychologie, Identiteitsversterking, Vrijheid en Innerlijke kracht;  waarbij ik alles leerde om mezelf en anderen beter te kunnen begrijpen en goed aan te sluiten op hun proces. De studie 'Communicatie' met oa Psychologie en Ondernemen.. Fotografie; het komt allemaal van pas en is op zijn plek gevallen. op mijn plek :) . 
En ik blijf mij verder opleiden en verdiepen in wat ik belangrijk vind.

Zo dankbaar ook voor de mensen die mij gesteund en geholpen hebben om er echt iets van te maken.
Nu zonder dat ik het gemerkt heb, ben ik waar ik wil zijn. Ik was er al. En zo is iedereen dat, al zie je soms nog niet waar het voor dient!
                                                                   'You can't connect the dots looking forward, you can only connect them, looking backwords'  Steve Jobs

(Op het moment geef ik even geen workshops, en werk ik aan mijn sieradenlijn, www.Liquid Diamonds.nl)

 

Ik wens je alle plezier op YanaArt.nl! 

 

 

 

 

 Marit Hettinga